Meilė ir smurtas

"Meilė ir smurtas man kažkaip apskritai nesiderina." Pokalbyje sakė pažįstama.

Šiais metais per dešimt mėnesių sulaukta 35 tūkst. pranešimų dėl smurto artimoje aplinkoje nusikalstamos veikos.

Komisaro pavaduotojo duomenimis, 80 proc. nukentėjusiųjų dėl smurto artimoje aplinkoje yra moterys.

„Nors statistika teigia, kad daugiau nužudoma vyrų“, – atkreipė dėmesį pareigūnas.

EIGE duomenimis, per pastaruosius penkerius metus Lietuvoje 42 moterys nužudytos savo partnerio – sutuoktinio, sugyventinio, širdies draugo.

Anot jos, Europos Sąjungoje apie 80 proc. moterų įvairiomis formomis intymioje aplinkoje yra patyrusios smurtą, tuo metu 75 proc. vyrų nėra patyrę.

EIGE Moterų informacijos centro projektų vadovė Rugilė Butkevičiūtė sakė, kad Lietuvoje kas trečia moteris namuose patiria smurtą.

„Mes matome daugiausiai fizinį smurtą, nesunkius sveikatos sutrikdymus“, – kalbėjo ji.

EIGE atstovė pabrėžė, kad 60 proc. nukentėjusiųjų nesikreipia dėl pagalbos.

(2019-11-25 sekundė.lt)

Sekmadienį pranešimai ir ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje prasidėjo nuo pusės šešių ryto. Tą rytą savo namuose 29-erių metų vyras, kuriam nustatytas 2,08 promilės girtumas, pakėlė ranką prieš trejais metais jaunesnę savo buvusią žmoną, kuri taip pat buvo vartojusi alkoholį – 0,96 promilės.
Šeštą valandą vakaro policijos pareigūnus kvietė dar kita buvusi žmona, kuri skundėsi dėl buvusio gyvenimo draugo smurto. 49-erių metų vyras (2,64 promilės) smurtavo prieš septyneriais metais jaunesnę buvusią žmoną ir keturiolikmetį sūnų. (Publikuota: 2019-12-23 Vidas STANKUS)

Tiek daug vilties ir noro kurti santykius, patirti meilę, ištekėti, vesti, sukurti šeimą. Tiek daug visuomenės spaudimo vis dėlto nesukūrusiems "šeimos" asmenims. Tiek daug vienatvės, jei nėra šalia "antrosios pusės".
Ši tema 'užkabino' kai kirpykloje perskaičiau straipsnį, kad R. Ščiogoliovaitė pagimdė penktą vaiką, o neseniai buvo kviesta policija, kaip supratau, ne kartą.
Ar smurtas "užveda"? Ar smurtas yra neatsiejama santykių dalis?
Ar prieš sudarant santuoką perspėjama, kad smurtas santuokos dalis?
O gal problema kitur? Smurtas visų šiuolaikinių santykių dalis. Jei ne fizinis, tai psichologinis.
      Paklausus pažįstamo, kaip tau sekasi finansiškai naujas verslas, atsakas "atstok". Į rūpestį atsakoma pasyvia agresija, vietoj nuoširdaus atsakymo "prastai" arba "neklausinėk, skaudi tema".
      Vietoj pasakymo, kad kažkas nepatinka santykiuose kaupiamos nuoskaudos, kurios alkoholio arba ir be jo poveikio išrėkiamos.

     Liūdna, kad vietoj žodžio "pykstu", pykstu, kai tu taip elgiesi", "man skaudu" arba pasikalbėjimo apie jausmus, norus, bendrų sąlyčio taškų ieškojimą, į darbą pasitelkiama psichologinė arba fizinė agresija.
     Kurti santykiai, tuoktasi, buvo meilė, vadinasi žmonės patiko vienas kitam...kaip tai tapo policijos suvestinių dalimi???!!!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Advokate, kiek kainuoja jūsų lapas?

Vakseris/ antivakseris

Renkuosi advokatą