Nepatogūs klausimai


Dalinuosi patirtimi ir kviečiu kreiptis į specialistą prieš priimant svarbius JŪSŲ GYVENIMO sprendimus ir...juoksitės...SUTAUPYTI!

Per savo veik penkiolikos „advokatavimo“ J metų praktiką, pastebėjau, kad daugelio bylų teisme būtų išvengta, jei asmenys ateitų pasikonsultuoti pas specialistą prieš imdami pasklolas, pirkdami turtą, tuokdamiesi ar „gyvendami kartu“ įsigydami turtą ir kitais atvejais, nebijotų spręsti „nemalonių“, jautrių, nepatogių situacijų joms iškilus.
Juk nemalonu kivirčytis ar atsisakyti mylimojo (mylimosios), jei jis/ji nepasirašo ikivedybinės sutarties. Tačiau galimai ši situacija tik nusikelia 5, 10 ar 15 metų į priekį. Tik spręsti ją jau daug sunkiau, sprendimo būdai keblūs, juk turtas turėtas iki santuokos jau pakeistas kitu santuokoje, yra bendri vaikai. Jei šis klausimas būtų spręstas, mylimieji susituoktų pasiginčiją, gal net geriau vienas kitą pažinę ir sąmoningesni, žinodami, kas bus su turtu.
Turėjau ne vieną bylą, kuomet klientas pasirašė turto pirkimo – pardavimo sutartį ir iškilo ginčų. Sutartis pasirašome tikėdamiesi, kad visos šalys bus sąžiningos, net jei ko nors neįrašėme sutartyje, tačiau aptarėme žodžiu; kad kita pusė, taip pat laikysis savo žodžio, pavyzdžiui, jei susitarėme su vienu asmeniu, o sutartį pasirašė kitas. Juk iš esmės tai nieko nekeičia, pinigai gauti, daiktas perduotas. Tačiau apgavystės vyksta tarp neva geriausių draugų.
                      Rašau ir pati galvoju, kad skambu niūriai, pesimistiškai...ir čia pat persigalvoju... kokie būtų džiugūs mano klientų veidai, jei jie atsuktų laiką atgal ir pagal savo situaciją prieš priimdami svarbų sprendimą būtų apsvarstę kiek galima daugiau už ir prieš, nuėją pas specialistą, konsultantą ir išvengę klaidos, dėl kurios patyrė bemieges naktis, nerimą, dideles finansines išlaidas, galimai buvo apgauti.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Advokate, kiek kainuoja jūsų lapas?

Vakseris/ antivakseris

Renkuosi advokatą